Thailanda interzice cremele de protecție solară ce conțin substanțe chimice pentru a proteja recifurile de corali

  • 05 August 2021 20:30
Thailanda interzice cremele de protecție solară ce conțin substanțe chimice pentru a proteja recifurile de corali

Thailanda, una dintre țările cele mai vizitate din lume pentru plajele sale tropicale spectaculoase, a interzis utilizarea cremelor de protecție solară ce conțin una dintre cele patru substanțe chimice identificate ca dăunătoare pentru recifurile de corali, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Departamentul pentru Parcuri Naționale și Natură Sălbatică din Thailanda a început să aplice măsura din 4 august cu scopul de a proteja coastele sale de produse ce "deteriorează recifurile de corali, distrug larvele și împiedică sistemul lor de reproducere și duc la albirea coralilor".

În ultimii ani, experții ecologiști și-au exprimat preocuparea față de daunele aduse recifurilor de corali de turismul de masă și de unele loțiuni de plajă utilizate de vizitatori. Potrivit acestei măsuri sunt interzise produse ce folosesc una dintre următoarele substanțe: oxibenzonă, octinoxat, 4-metilbenzilidencamfor și butilparaben.

Autoritățile thailandeze precizează că cei care nu respectă legea sunt pasibili de amenzi de până la 100.000 de baht (3.000 de dolari sau 2.500 de euro).

Măsura interzice aducerea și folosirea acestor creme în parcurile naturale maritime, astfel încât turiștii vor fi nevoiți să le lase la intrare, a declarat directorul general al Parcurilor Naționale Maritime, Jaturathep Kowinthawong.

Responsabilul cu conservarea parcurilor le-a cerut turiștilor să colaboreze și să nu aplice pe piele astfel de creme de protecție înainte de venirea lor pe plajă.

Este vorba de o măsură aplicată deja de mica națiune insulară Palau, din Micronezia, sau de statul american Hawaii.

În 2018, autoritățile au decis închiderea pentru o perioadă nedeterminată a Maya Bay, golful devenit celebru datorită filmului "The Beach", cu Leonardo DiCaprio, după ce au fost semnalate daune profunde provocate recifurilor de corali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău