Thailanda confirmă primul deces asociat infecției cu tulpina Omicron a coronavirusului

  • 16 Ianuarie 15:17
Thailanda confirmă primul deces asociat infecției cu tulpina Omicron a coronavirusului

Thailanda și-a raportat primul deces asociat infecției cu varianta extrem de contagioasă a coronavirusului, Omicron, a anunțat duminică un oficial din domeniul sănătății, scrie Rador.

Decesul, înregistrat la femeie în vârstă de 86 de ani din provincia sudică Songkhla, a survenit după ce Thailanda a depistat luna trecută primul caz de infecție cu Omicron, situație ce a atras reinstituirea carantinei obligatorii COVID-19 pentru turiștii străini. "Este vorba despre o femeie bolnavă de Alzheimer, netransportabilă”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Rungrueng Kitphati.

Autoritățile estimau un astfel de caz de deces deoarece autoritățile locale au raportat până în prezent peste 10.000 de cazuri de Omicron, a precizat oficialul, adăugând că Thailanda nu va avea nevoie de măsuri suplimentare de izolare. Thailanda a înregistrat duminică 8.077 de noi infecții COVID și alte nouă decese asociate infecției, bilanțul actualizat trecând pragul de 2,3 milioane de cazuri de infecție și aproape 22.000 de decese de la debutul pandemiei, în 2020.

Aproximativ 66% din cei aproximativ 72 de milioane de locuitori ai țării au fost vaccinați cu două doze ale serului anti-COVID, iar aproximativ 14,9% au primit inclusiv doza booster. Pe 11 ianuarie, Banca Centrală a transmis că tulpina Omicron va afecta negativ a doua cea mai mare economie a Asiei de Sud-Est în cuantum de 0,3%, urmând ca economia țării să recupereze pierderile până la finalul primului semestru al anului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău