Thailanda confirmă primul deces asociat infecției cu tulpina Omicron a coronavirusului

  • 16 Ianuarie 2022 15:17
Thailanda confirmă primul deces asociat infecției cu tulpina Omicron a coronavirusului

Thailanda și-a raportat primul deces asociat infecției cu varianta extrem de contagioasă a coronavirusului, Omicron, a anunțat duminică un oficial din domeniul sănătății, scrie Rador.

Decesul, înregistrat la femeie în vârstă de 86 de ani din provincia sudică Songkhla, a survenit după ce Thailanda a depistat luna trecută primul caz de infecție cu Omicron, situație ce a atras reinstituirea carantinei obligatorii COVID-19 pentru turiștii străini. "Este vorba despre o femeie bolnavă de Alzheimer, netransportabilă”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Rungrueng Kitphati.

Autoritățile estimau un astfel de caz de deces deoarece autoritățile locale au raportat până în prezent peste 10.000 de cazuri de Omicron, a precizat oficialul, adăugând că Thailanda nu va avea nevoie de măsuri suplimentare de izolare. Thailanda a înregistrat duminică 8.077 de noi infecții COVID și alte nouă decese asociate infecției, bilanțul actualizat trecând pragul de 2,3 milioane de cazuri de infecție și aproape 22.000 de decese de la debutul pandemiei, în 2020.

Aproximativ 66% din cei aproximativ 72 de milioane de locuitori ai țării au fost vaccinați cu două doze ale serului anti-COVID, iar aproximativ 14,9% au primit inclusiv doza booster. Pe 11 ianuarie, Banca Centrală a transmis că tulpina Omicron va afecta negativ a doua cea mai mare economie a Asiei de Sud-Est în cuantum de 0,3%, urmând ca economia țării să recupereze pierderile până la finalul primului semestru al anului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău