Thailanda: Zeci de cadavre de pui de tigru, descoperite în "templul tigrilor"

  • 01 Iunie 2016 17:38
Thailanda: Zeci de cadavre de pui de tigru, descoperite în

Zeci de cadavre de pui de tigru congelate au fost descoperite miercuri, cu ocazia unei percheziții efectuate la "templul tigrilor", atracție turistică din Thailanda care a fost închisă recent, transmite AFP.

"Am găsit 40 de pui de tigru astăzi, morți la una sau două zile de la naștere. Nu se știe când au murit", a declarat pentru AFP colonelul de poliție Bandith Meungsukhum. Imagini difuzate miercuri de presa locală prezintă corpurile micilor tigri aliniate pe o cuvertură așezată pe pământ.

Departamentul parcurilor naționale din Thailanda a anunțat că va depune plângere împotriva conducerii templului pentru "conservare ilegală de cadavre de animale".

Călugării de la "templul tigrilor", vizitat anual de numeroși turiști, au fost nevoiți să accepte luni să lase autoritățile să le ia felinele care le aduceau venituri semnificative. Wat Pha Luang Ta Bua din provincia Kanchanaburi, numit "tempul tigrilor", avea mare succes la turiștii străini, încântați să se fotografieze mângâind sau îmbrățișând felinele. Templul era acuzat de mai multă vreme că a devenit o atracție turistică mai degrabă decât un loc de spiritualitate.

Templul a respins până acum acuzațiile de rele tratamente aplicate animalelor și de trafic de animale. Călugării explicau că apatia tigrilor, cu care turiștii făceau selfie-uri, nu se datora drogurilor, ci dresajului.

În ceea ce privește puii de tigru congelați, Edwin Wiek, apărător al drepturilor animalelor care solicită de multă vreme închiderea templului, menționează pista unui trafic legat de așa-zisele virtuți magice ale tigrului în credințele populare asiatice.

Pe pagina sa oficială de Facebook, templul a arătat că se întâmplă des ca puii de tigru să moară la scurt timp de la naștere, fără să explice totuși motivele congelării. "În loc să fie incinerați, puii morți au fost congelați" din 2010, s-a mulțumit să spună templul, asigurând că animalele congelate nu erau destinate traficului. În același timp a denunțat atacurile "celor care trag concluzii prea repede".

Autoritățile au mai încercat să preia tigrii, în aprilie 2015, ca urmare a faptului că templul nu deținea actele necesare, dar călugării s-au opus atunci, amintește AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău