Texas renunță la purtarea obligatorie a măștii și își redeschide 100% economia

  • 03 Martie 2021 11:20
Texas renunță la purtarea obligatorie a măștii și își redeschide 100% economia

Autoritățile din statul american Texas au anunțat marți renunțarea la obligativitatea de a purta mască și redeschiderea totală a magazinelor și restaurantelor, transmite AFP, citat de Agerpres. Oficialii apreciază că al doilea stat ca populație din SUA are „mijloacele de a-și proteja” populația de coronavirus.

„De miercurea viitoare, toate magazinele și restaurantele de orice tip pot deschide la 100% din capacitatea lor. Datorită progreselor medicale în domeniul vaccinurilor și tratamentelor cu anticorpi, Texasul are acum mijloacele de a-și proteja texanii de coronavirus”, a afirmat guvernatorul republican al statului, Greg Abbott.

Chiar dacă „COVID-19 nu a dispărut”, statul sudic s-ar afla într-o situație mai bună decât în octombrie, când capacitatea magazinelor și restaurantelor a fost limitată la 75%.

„De aproape șase luni, prea mulți texani au fost privați de oportunitatea de a lucra, prea mulți proprietari de mici afaceri au avut probleme în a-și plăti facturile”, a adăugat guvernatorul Abbott. „Ne asigurăm ca toate afacerile și familiile din Texas să aibă libertatea de a-și hotărî propriul destin”, a continuat el.

Cu toate acestea, firmele pot limita capacitatea de primire a spațiilor lor sau pot introduce protocoale sanitare, a subliniat decretul guvernatorului.

Autoritățile sanitare nu sunt de acord cu măsurile de relaxare

Circa 44.000 de persoane au murit în Texas din cauza Covid, potrivit Universității Johns Hopkins.

Luni, directoarea Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, Rochelle Walensky, avertizase împotriva oricărei relaxări, în special în ceea ce privește purtarea măștii.

”Sunt foarte îmgrijorată de informațiile potrivit cărora din ce în ce mai multe state ridică exact măsurile pe care le-am recomandat pentru a proteja oamenii. Nu este momentul să relaxăm dispozitivele cruciale despre care știm că pot opri răspândirea Covid”, a afirmat aceasta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău