Texas - primul stat american cu peste 1 milion de cazuri de COVID-19

  • 08 Noiembrie 2020 12:48
Texas - primul stat american cu peste 1 milion de cazuri de COVID-19

Texas a devenit primul stat federal american care a depășit pragul de 1 milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus, sâmbătă, în contextul în care Statele Unite se confruntă cu cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 și a înregistrat peste 100.000 de infectări zilnice de trei ori în mai puțin de o săptămână, informează Reuters, potrivit Agerpres.

În Texas, creșterea numărului de cazuri noi a provenit în ultima săptămână în principal din comitatele Harris, Dallas și El Paso, potrivit unui bilanț realizat de Reuters. Această creștere pune presiune pe unitățile medicale, iar municipalitatea din El Paso a transformat un centru de congrese într-un spital de campanie.

Dacă Texas ar fi fost o țară independentă, ar fi ocupat locul al 10-lea în clasamentul celor mai afectate state din lume prin prisma numărului total de cazuri de COVID-19. Acest stat american a raportat în medie aproximativ 8.000 de cazuri noi în fiecare zi în săptămâna trecută, potrivit unui bilanț alcătuit de jurnaliștii de la Reuters.

Texas, care deține puțin peste 10% din totalul cazurilor confirmate în Statele Unite, a raportat cel mai mare număr de cazuri noi depistate în această țară săptămâna trecută, fiind urmat în acest clasament de statul Illinois, care are o populație de două ori mai mică.

California, primul stat american care a depășit pragul de 600.000 de cazuri de COVID-19 în august, se află în prezent la mică distanță în spatele statului Texas prin prisma numărului total de infectări și de decese.

California - cel mai populat stat american - a înregistrat în medie 30.000 de infectări în ultimele șapte zile și a raportat un total de peste 950.000 de cazuri de coronavirus.

Comitatul Los Angeles din California, în care au fost raportate 33% din totalul cazurilor înregistrate în acest stat, a cumulat până pe 5 noiembrie cel mai mare număr de decese - 7.118.

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă și a anotimpului rece, oficialii americani din domeniul sănătății au tras un semnal de alarmă și au cerut populației să respecte normele sanitare, pentru a stopa creșterea numărului de cazuri din ultimele două săptămâni.

Statele Unite este țara cel mai grav afectată din lume de pandemia de COVID-19, cu peste 9,8 milioane de cazuri de infectare și peste 230.000 de decese asociate acestei maladii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău