Testele din Olanda arată că evenimentele cu public sunt posibile în pofida pandemiei

  • 27 Mai 2021 19:55
Testele din Olanda arată că evenimentele cu public sunt posibile în pofida pandemiei

Evenimentele cu public pot fi organizate în timpul pandemiei de coronavirus chiar și atunci când există un risc mare de infectare, potrivit unei serii de teste realizate în Olanda, informează joi DPA.

Potrivit rezultatelor acestor evenimente-pilot, concertele, conferințele, competițiile sportive și reprezentațiile teatrale sunt posibile în anumite condiții, a anunțat joi organizația Filedlab Evenementen la Haga.

În ultimele luni, riscul de infectare a fost examinat în diverse evenimente organizate în Olanda sub supraveghere științifică. Aceste evenimente au inclus o conferință, concerte, un meci de fotbal, reprezentații teatrale, un festival muzical, dar și concursul Eurovision, organizat săptămâna trecută la Rotterdam.

La toate acele evenimente, spectatorii trebuiau să prezinte în prealabil un test COVID-19 cu rezultat negativ. În plus, au existat diverse cerințe, precum folosirea măștii sanitare și analizarea comportamentului spectatorilor în timpul evenimentelor organizate în interior.

Cercetătorii olandezi au examinat, de exemplu, cât de departe se răspândesc particulele expirate atunci când oamenii cântă, dansează și strigă. Ei au examinat, de asemenea, riscul de infectare când oamenii stau în picioare sau pe scaune în cadrul unor grupuri numeroase.

Recomandări privind patru scenarii de incidență, care variază de la scăzută la ridicată, au fost de acum transmise Guvernului olandez.

Cercetătorii olandezi afirmă că nu este recomandată organizarea unor evenimente mari, precum festivaluri, pentru moment. În pofida scăderii numărului de infectări, Olanda este încă o țară din zona de risc, având o rată de incidență cumulată la șapte zile de 137 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Totuși, acolo unde există un risc scăzut de infectare, toate evenimentele sunt posibile dacă dispun de o ventilație bună, potrivit raportului.

Testele rapide sunt necesare doar la evenimente sportive, concerte în spații închise și festivaluri în aer liber fără scaune fixe, precizează același document.

Dacă nivelul de risc este mare, cercetătorii olandezi recomandă ca toți spectatorii care asistă la astfel de evenimente să fie testați în prealabil.

În general, se recomandă ca spectatorii să poarte măști sanitare atunci când își părăsesc scaunele.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău