Testări preliminare la matematică

  • 25 Martie 2015 14:39
Testări preliminare la matematică

Testările preliminare pentru absolvenții de gimnaziu continuă astăzi cu matematica, după ce ieri elevii alolingvi au susținut examenul la Limba și literatura română.

Ina Guțu a încercat să afle cum li s-a părut simularea de astăzi elevilor de la Liceul Teoretic ”Minerva” din Chișinău.

”Nu a fost ceva ce nu am învățat. Ultimul exercițiu a fost mai greu și cred că este loc de mai bine”

”A fost dificil pentru că nu au fost suficiente formule. Exercițiile au fost întortocheate, în care trebuia să scoți formulă din formulă. Mă aștept la nota 6-7. ”

”Nu cred că toți copiii s-au descurcat. Nu mă pricep bine la matematică, pentru mine fiecare exercițiu a fost dificil, sper să obțin măcar nota 5.”

La testările preliminare, elevilor nu li se dau note. Rezultatele sunt însă analizate împreună cu profesorii și elevii, ne-a declarat directorul Agenției de Asigurare a Calității din cadrul Ministerului Educației, Anatol Topală.

”Oferim testele, instituția de învățământ organizează o testare, ca și în cadrul examenului, cu respectarea timpului destinat rezolvării item-ilor.  După aceasta profesorul verifică testele și analizează cu elevii la clase, rezultatele lor. Pe de o parte, sunt informați elevii ce punctaj au acumulat, pe de altă parte se discută toate subiectele propuse în aceste teste”, a declarat Anatol Topală.

Mâine absolvenții de gimnaziu vor susține testarea preliminară la limba de instruire, urmând ca vineri să susțină simularea examenului la istora românilor și cea universală.

Săptămâna viitoare vor susține testări preliminare absolvenții claselor a XII-a.

Potrivit datelor Ministerului Educației, la testările preliminare pentru absolvirea gimnaziului, vor participa circa 32 de mii de candidați și încă circa 27 de mii de candidați la cele de bacalaureat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău