Testarea vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford a fost întreruptă

  • 09 Septembrie 2020 08:17
Testarea vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford a fost întreruptă

Studiile clinice finale pentru un vaccin coronavirus, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, au fost suspendate după ce un participant a avut o reacție adversă în Marea Britanie, scrie DIGI24.ro.

Speranțele au fost mari că vaccinul ar putea fi unul dintre primele care vor apărea pe piață, după testarea cu succes a fazelor 1 și 2, potrivit sursei citate.

În faza 3 de testare, sunt implicați aproximativ 30.000 de participanți în SUA, precum și în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.

Dar după ce unul dintre participanții la testele din Marea Britanie s-a îmbolnăvit, testările din toate țările au fost oprite. Între timp, a fost lansată o investigație independentă, care examinează datele de siguranță înainte ca autoritățile de reglementare să decidă dacă procesul se poate relua, scrie BBC News.

„În studiile mari, vor apărea mereu astfel de îmbolnăviri întâmplătoare, dar trebuie verificate independent înainte de a continua”, a spus un purtător de cuvânt al Universității Oxford.

Aceasta este a doua oară când procesul de testare a vaccinului împotriva coronavirusului dezvoltat de Oxford este suspendat.

Se așteaptă ca procesul de testare să fie reluat în câteva zile.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că la nivel mondial aproape 180 de vaccinuri se află în faza de testare, dar niciunul nu a finalizat încă studiile clinice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău