Test negativ la COVID-19, pentru intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

  • 27 Februarie 2021 09:50
Test negativ la COVID-19, pentru intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

Din 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. O decizie în acest sens a fost luată ieri seara, 26 februarie, de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, nu vor trebui să prezinte testul negativ la intrare în țară copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar și ai vehiculelor rutiere, care transportă persoane contra cost, echipajele și personalul de deservire ale aeronavelor/navelor și brigăzile și personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului.

Conaționalii noștri care nu vor avea efectuat testul PCR COVID-19 negativ, vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Aprobarea măsurilor de restricție este argumentată de CNESP prin agravarea situației privind COVID-19 din ultimele zile. Astfel, a sporit incidența, rata contagiozității, numărul de teritorii clasificate în cod roșu de alertă, numărul formelor grave ale bolii, dar și numărul de decese, a crescut rata testelor pozitive la virusul SARS-CoV-2 și numărul de forme asimptomatice ale bolii.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a raportat pentru ieri, 26 februarie, 1452 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, 15 sunt de import. Totodată, au fost înregistrate 27 de decese, ca urmare a complicațiilor, provocate de virusul SARS-CoV-2.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău