Test împotriva COVID-19, testat cu succes pe șoarecii din laborator din Franța

  • 14 Martie 2020 13:24
Test împotriva COVID-19, testat cu succes pe șoarecii din laborator din Franța

O echipă de cercetători de la universitatea Imperial College din Londra crede că este foarte aproape de a putea dezvolta un vaccin împotriva COVID-19, după ce a fost testat cu succes pe șoarecii din laborator, informează sâmbătă The Daily Express citat de EFE, potrivit Agerpres.

Echipa condusă de Robin Shattock, expert în Infecții mucoase și imunologie, lucrează alături de colegii săi la Paris pentru a testa vaccinul pe maimuțe, iar dacă rezultatele vor fi pozitive ar putea începe testarea pe oameni pentru a putea dezvolta vaccinul în decurs de un an.

Cercetătorul Paul McKay a declarat ziarului că au fost analizate rezultatele injectării vaccinului la șoareci în urmă cu o lună și asigură că "funcționează foarte bine".

"Dacă primim finanțare pentru testele clinice asupra oamenilor, le vom realiza în iunie", a spus el, precizând că ideea este ca vaccinul să fie gata pentru a-l administra pacienților într-o perioadă de maximum un an.

Laboratoarele din întreaga lume colaborează și lucrează contracronometru pentru a dezvolta un vaccin anti-COVID-19, deși se crede improbabil faptul de a putea fi pus la dispoziție împotriva actualului focar și că va fi disponibil pentru epidemii viitoare.

COVID-19, boala provocată de coronavirusul nou, a provocat peste 4.600 de morți, majoritatea în China, și 125.000 de contagieri în întreaga lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău