Teroriștii sunt ''în general musulmani'', declară directorul executiv al Ryanair

  • 22 Februarie 2020 15:15
Teroriștii sunt ''în general musulmani'', declară directorul executiv al Ryanair

Teroriștii "sunt în general bărbați de confesiune musulmană", a declarat CEO-ul Ryanair, Michael O'Leary, într-un interviu publicat în ediția de sâmbătă a The Times, preluat de Agerpres.

Referitor la securitatea în aeroporturi, directorul-executiv al cunoscutei companii low-cost irlandeze a declarat cotidianului britanic că, în opinia sa, controalele ar trebui să fie mai puțin restrictive pentru familii pentru că nu există "practic" nicio șansă ca printre ele să fie teroriști. Dar Michael O'Leary (58 de ani) a lăsat să se înțeleagă că acestea ar trebui să se concentreze asupra bărbaților musulmani.

"Cine sunt teroriștii? Ei or să fie bărbați celibatari care călătoresc singuri", a spus el.

"Nu se pot spune anumite lucruri pentru că ar fi rasism, dar ei sunt în general bărbați de credință musulmană", a continua CEO-ul Ryanair, adăugând:"Dacă de aici vine amenințarea, tratați-o!'

Un purtător de cuvânt al Consiliului musulmanilor din Marea Britanie l-a acuzat de "islamofobie' în paginile aceluiași ziar.

Deputatul laburist Khalid Mahmood a apreciat de asemenea că O'Leary "încurajează rasismul".

"'În Germania săptămâna aceasta, un bărbat alb a ucis opt persoane. Ar trebui oare să facem profilul oamenilor albi pentru a vedea dacă sunt fasciști?", a adăugat el, făcând referire la atentatul cu motivații rasiste din Hanau.

CEO-ul Ryanair, Michael O'Leary, este cunoscut pentru remarcile sale controversate. El a sugerat deja că ar trebui ca pasagerii care călătoresc în picioare să plătească pentru folosirea toaletelor, iar pasagerii obezi ar trebui să plătească mai mult.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău