Termoelectrica va moderniza trei Stații de Pompare și 29 de tronsoane termice

  • 20 Mai 2021 10:50
Termoelectrica va moderniza trei Stații de Pompare și 29 de tronsoane termice

Termoelectrica va moderniza trei Stații de Pompare și 29 tronsoane de rețele termice, cu o lungime totală de circa 10 km, și va efectua reparația capitală a izolației termice la conductele supraterane, cu o lungime de circa 5,5 km. Lucrările sunt prevăzute în Planul de investiții pentru anul 2021, aprobat de ANRE, ce prevede modernizări de circa 305 milioane lei, cu impact direct asupra îmbunătățirii calității serviciilor de termoficare, a siguranței și performanței infrastructurii, transmite IPN.

Termoelectrica precizează într-un comunicat de presă că fondurile sunt direcționate și pentru procurarea și montarea unui nou degazor pentru blocul energetic nr.3, reconstrucția schemei hidraulice între razele Nr.1 și Nr.2 ale conturului CT Sud prin construcția unui colector comun, dar și instalarea panourilor fotovoltaice pentru clădirea din str. T. Vladimirescu, 6, pentru asigurarea cu putere electrică suplimentară în perioada caldă.

În cadrul unei ședințe de lucru online, directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni, a menționat că toate investițiile din acest an sunt îndreptate, în cea mai mare parte, spre reducerea pierderilor tehnologice și îmbunătățirea calității serviciilor de termoficare prestate, ceea ce va permite și o îmbunătățire semnificativă a principalilor indicatori de calitate și eficiență.

Termoelectrica împreună cu Unitatea Consolidată pentru Implementare și Monitorizare a Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE) a inițiat primele activități ce țin de investițiile în construcția unor noi surse de generare, cu aplicare celor mai moderne tehnologii de producere a energiei electrice și termice. Lucrările fac parte din cadrul celui de-al doilea Proiect de Îmbunătățire a Eficienței SACET, care a intrat în vigoare în primăvara acestui an.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Fri
27
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău