Termoelectrica recomandă reglarea la necesitate a consumul de energie termică din bloc

  • 05 Martie 2020 11:32
Termoelectrica recomandă reglarea la necesitate a consumul de energie termică din bloc

Termoelectrica recomandă gestionarilor fondului locativ și locatarilor să regleze la necesitate consumul de energie termică din bloc. Apelul vine în contextul temperaturilor ridicate din următoarea perioadă, transmite IPN.

Termoelectrica furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă până la branșamentul blocului, fără întrerupere, tot anul împrejur. Administrarea sistemului ingineresc din bloc intră în responsabilitatea gestionarului fondului locativ. Acesta, după o consultație cu locatarii, poate sista livrarea agentului termic pentru încălzire în timpul zilei sau nopții, sau poate regla consumul de energie termică, precizează un comunicat de presă remis de furnizor.

În cazul în care este prea cald sau frig în locuințe, locatarii blocurilor trebuie să solicite reglarea debitului agentului termic sau deconectarea și reconectarea căldurii la necesitate de la gestionarul blocului sau persoana autorizată, responsabilă de contor.

Directorul general al Termoelectrica, Veaceaslav Eni, precizează că, la fel ca și în anii precedenți, întreprinderea nu operează cu termenii „începutul și sfârșitul sezonului de încălzire”, oferind libertate consumatorului de a alege când să se conecteze și să se deconecteze de la serviciile de termoficare.

Potrivit lui, achipamentele instalate la branșamentul blocurilor permit consumatorilor să se deconecteze oricând de le serviciile de termoficare, iar la necesitate, în cazul în care se înregistrează temperaturi scăzute, să fie reluat consumul de energie termică.

Termoelectrica asigură cu energie termică peste 4400 de imobile, dintre care peste 460  instituții bugetare, peste 780 de agenți economici și alte instituții bugetare, peste 2800 de blocuri locative cu circa 200 de mii de apartamente și peste 300 de case particulare din municipiul Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău