Termoelectrica pregătește sursele de producere pentru perioada rece a anului

  • 25 August 2020 10:53
Termoelectrica pregătește sursele de producere pentru perioada rece a anului

Termoelectrica pregătește sursele de producere pentru perioada rece a anului. Au loc lucrări ample de mentenanță a instalațiilor implicate în procesul tehnologic de producere a energiei electrice și termice în regim de cogenerare. Aceste lucrări vor asigura funcționarea fiabilă a echipamentelor și prestarea neîntreruptă și calitativă a serviciilor de termoficare, în special, în perioada rece a anului, se arată într-un comunicat de presă al întreprinderii, citat de IPN.

Potrivit comunicatului, de la începutul campaniei de reparație, angajații Termoelectrica au efectuat lucrări de reparație a armăturii și lucrări de mentenanță a arzătoarelor și a șuberelor de aer. De asemenea, a fost reabilitat tamburul, instalația de separare a aburului. A fost reparată armătura pe gaz și alte lucrări.

Totodată, în cadrul Centralei Termice Vest, au fost lansate ample lucrări de reparație a canalului de gaze de la Cazanul de apă fierbinte nr. 2, precum și reparația curentă a unei pompe de rețea. La Centrala Termică Sud sunt desfășurare lucrările de reparație capitală a canalului de gaze de la Cazanul de apă fierbinte nr. 3.

Veaceslav Eni, director general al Termoelectrica, susține că, an de an, se fac investiții în modernizarea infrastructurii. „Aceste lucrări sunt prioritare pentru noi pentru că punem în prim plan beneficiile aduse consumatorilor noștri, și anume: creșterea siguranței și a calității serviciilor de termoficare și apă caldă”, a menționat Veaceslav Eni.

Ceea ce ține de îmbunătățirea infrastructurii de livrare a energiei termice, Termoelectrica în vara aceasta reabilitează 11 tronsoane de rețele termice cu lungimea totală de circa cinci kilometri. Suplimentar, în contextul lucrărilor de modernizare a străzii Albișoara, inițiate de primăria Chișinău, Termoelectrica a lansat procesul de modernizare a șapte tronsoane de conducte termice din regiune, cu o lungime de circa 680 de metri.

Activitățile respective fac parte din măsurile Planului de Investiții și Mentenanță pentru anul 2020 și vor dura până la mijlocul lunii septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău