Termoelectrica lansează proiectul pilot „Primele Rândunele”

  • 26 Octombrie 2022 19:08

Termoelectrica S.A. îndeamnă administratorii blocurilor locative să aplice în cadrul proiectului pilot „Primele Rândunele”.

Proiectul prevede oferirea suportului tehnic și financiar necesar pentru asigurarea eficienței energetice a clădirilor, fiind realizat cu susținerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale,   Centrului Analitic Independent “Expert-Grup” și Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

Participanți la proiect pot deveni asociațiile de locatari care au înregistrat juridic asociația, precum și grupuri de inițiativă din blocurile unde nu au fost înregistrate juridic asociații de locatari. 

Termenul limită de recepție a aplicațiilor este 6 noiembrie 2022.

Astfel, vor fi selectate 20 de asociații de locatari din toată țara, care vor beneficia de următoarele oportunități:

  • să urmeze un curs de instruire privind organizarea internă și implementarea măsurilor de eficiență energetică într-un bloc de locuințe, precum și posibilitatea obținerii finanțării pentru asemenea investiții;
  • efectuarea unui audit energetic gratuit al clădirii (până la 10 proiecte);
  • să primească sprijin financiar și de consultanță în elaborarea devizelor de proiectare și implementarea măsurilor de eficiență energetică (1-3 proiecte).
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău