Termoelectrica a achitat o amendă de 20 de mii de lei în urma scurgerii de păcură

  • 15 August 2023 13:08
Termoelectrica a achitat o amendă de 20 de mii de lei în urma scurgerii de păcură

Cel puțin trei persoane cu funcții de răspundere vor fi sancționate în cazul păcurii îngropate la Termoelectrica, iar întreprinderea a achitat o amendă de 20 de mii de lei. Declarațiile au fost făcute astăzi, 15 august, de către directorul general interimar al SA Termoelectrica, Iurie Rozlovan în cadrul unei conferințe de presă. În ceea ce ține de informațiile vehiculate în spațiul public referitor la calitatea proastă a păcurii, Iurie Razlovan a precizat că toată documentația arată că păcura procurată în ultimii doi ani este conformă, transmite Radio Chișinău.

„Trebuie să vă informez despre instituirea unei anchete -  păcura care s-a diversat în gospodăria de păcură a întreprinderii, termenul limită este astăzi, 15 august. Astfel, comisia de anchetă a prezentat concluziile și din păcate unii din factorii responsabili au dat declarații controversate, persoanele responsabile urmează a fi sancționate. A fost în presă invocat precum că era păcură necalitativă și vreau să vă spun că neajunsuri pe partea contabilă de evidență a combustibilului de rezervă eu nu am depistat. Acum ce ține de situația care a avut loc în gospodăria de păcură, într-adevăr a fost o fisură la o conductă cu aburi. S-a scurs o cantitate nesemnificativă de păcură cu aburi amestecată împreună. Noi la moment avem păcura colectată pusă în depozit securizat în saci și urmează să identificăm un agent economic care ar putea prelua materialul respectiv fie la drumuri sau la o fabrică de asfalt”a declarat Iurie Razlovan.        

Acum câteva săpămâni în spațiul public au apărut imagini video în care se vede cum o cantitate de păcură este îngropată pe teritoriul „Termoelectrica”. Precedenta administrație „Termoelectrica” a negat informațiile, spunând că din momentul procurării păcurii, în 2022, nu a avut loc deversări, îngropări, avarii în procesul tehnologic de recepționare, transvazare, stocare și utilizare a păcurii. Directorul întreprinderii, Vasile Leu, și-a depus demisia la sfârșit de iulie. Iurie Razlovan a fost numit interimar.

Noul director general interimar al SA Termoelectrica, Iurie Rozlovan, a mai declarat în conferința de presă de astăzi că  întreprinderea pe care o conduce trebuie să își modernizeze echipamentele și infrastructura, însă Termoelectrica are o datorie de 1,3 miliarde de lei față de Energocom și circa 600 de milioane de lei față de Moldovagaz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău