Termenul de înregistrare a gospodăriilor țărănești ar putea fi micșorat

  • 30 Decembrie 2022 14:47
Termenul de înregistrare a gospodăriilor țărănești ar putea fi micșorat

Termenul de înregistrare a gospodăriilor țărănești (de fermier) ar putea fi micșorat, iar certificatul de înregistrare a acestora ar putea fi exclus. Aceste prevederi se conțin în proiectul de modificare a Legii privind gospodăriile țărănești (de fermier), adoptat în prima lectură de parlamentari.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova, documentul prevede excluderea certificatului de înregistrare a gospodăriilor țărănești (de fermier), iar pentru confirmarea înregistrării de stat se va elibera decizia de înregistrare, scrie Bizlaw.md.

De asemenea, se propune substituirea numărului de înregistrare cu numărul de identificare de stat (IDNO). Totodată, în scopul gestionării conforme a datelor privind gospodăriile țărănești (de fermier) înregistrate până în data de 1 ianuarie 2023, se propune atribuirea gratuită a numărului unic de identificare de stat.

O altă prevedere se referă la substituirea termenului de conducător al gospodăriei țărănești (de fermier) cu cel de administrator.

Inițiativa legislativă a fost elaborată în vederea uniformizării procedurii de înregistrare a unităților de drept de către ”Agenția Servicii Publice” și ajustării la prevederile Codului civil.

Proiectul de lege urmează să fie examinat și  în plenul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău