Termenul de depunere a declarațiilor pentru conducătorii întreprinderilor bolnavi de COVID-19, extins. Proiectul, votat în Parlament

  • 17 Aprilie 2021 13:11
Termenul de depunere a declarațiilor pentru conducătorii întreprinderilor bolnavi de COVID-19, extins. Proiectul, votat în Parlament

Termenul de depunere a declarațiilor și dărilor de seamă și termenul de stingere a obligațiilor de achitare a impozitelor, taxelor și altor plăți obligatorii va fi prelungit cu 20 de zile, în cazul în care conducătorul întreprinderii sau o altă persoană împuternicită de acesta se află în concediu medical în legătură cu tratamentul COVID-19.

Legislativul a aprobat proiectul de Lege privind instituirea unor măsuri de susținere a întreprinderilor micro în cazul imposibilității calculării, raportării și achitării impozitelor, taxelor și altor plăți obligatorii, relatează TV8.

Deputații se vor întruni vineri în ședință. Principalele subiecte de pe ordinea de zi

 Perioada de aplicabilitate a legii se propune pe durata stării de urgență în sănătate publică și a stării de urgență. Adoptarea acestuia va necesita aprobarea de către Serviciul Fiscal de Stat a formularului cererii de prelungire.

Proiectul a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputatul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Radu Marian.

Potrivit lui Radu Marian, proiectul a fost elaborat urmare a petiției publice semnate de aproape 3000 de persoane, printre care contabili și administratori de întreprinderi.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău