Termenul de depunere a actelor pentru participarea la concursul de membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat a fost prelungit

  • 11 Aprilie 2020 13:17
Termenul de depunere a actelor pentru participarea la concursul de membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat a fost prelungit

Întrunit în videoconferință, Consiliul Uniunii Avocaților din Moldova a decis să prelungească termenul de depunere a actelor pentru participarea la concursul de membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat.

Potrivit unei decizii, publicată pe pagina electronică a Uniunii Avocaților (UAM), decalarea acestuia nu va putea depăși 15 zile de la data încetării regimului stării de urgență, stabilită în prezent pe 15 mai.

De asemenea membrii Comisiei au decis să amâne și desfășurarea concursului de selectare a membrilor Comisiei de licențiere a profesiei de avocat, nu mai târziu de 26 de zile după încetarea regimului stării de urgență în Republica Moldova.

Potrivit aceleiași decizii, Congresul avocaților în sesiune ordinară ar urma să aibă loc în acest an pe data de 13 noiembrie.

Totodată, mai notează sursa citată, Consiliul UAM va înainta o adresare către Ministerul Justiției, Președinție, Guvern, Parlament și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în vederea întreprinderii unor măsuri de protecție pentru avocați, de ordin socio-economic, în contextul situației epidemiologice din țară, în urma instituirii regimului de stare de urgență în Republica Moldova, și în contextul prevederilor Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr.1 și nr.6 pe segmentul justiției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău