Termenul de consultare a locuitorilor Chișinăului privind Unirea a fost prelungit

  • 13 Aprilie 2018 16:36
Termenul de consultare a locuitorilor Chișinăului privind Unirea a fost prelungit

Centrul Social-Politic European a anunțat că locuitorii Chișinăului care vor să spună dacă optează în favoarea sau împotriva Unirii R. Moldova cu România vor putea să o facă până pe 19 aprilie.

Potrivit unui comunicat emis de Centrul Social-Politic European, tema studiului sociologic privind interesul cetățenilor față de unirea R. Moldova cu România a stârnit multe discuții în ultimile săptămâni atât în mediul online, cât și în mediul offline. „Cu toate acestea, operatorii de teren ne-au semnalat că, în această perioadă, multe persoane au fost plecate din Chișinău în vacanța dedicată sărbătorilor pascale. Luând în considerație cele enumerate mai sus, Centrul Social-Politic European anunță că a luat decizia de a prelungi, până pe 19 aprilie, termenul de consultare a locuitorilor municipiului Chișinău pe subiectul unii R. Moldova cu România, astfel ca persoanele care au fost lipsă să-și poată exprima opinia”, au anunțat reprezentanții Centrului. 

Menționăm că sondajul privind Unirea urma să se încheie mâine. Peste 28 de mii de persoane și-au exprimat opțiunea în privința Unirii pe platforma electronică decid.md. Aproape 17 mii de persoane sau aproximativ 59%  s-au pronunțat în favoarea Unirii, iar 41%  - împotrivă.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău