Termenul de aplicare a scutirii de taxe vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale R.Moldova se prelungește

  • 11 Iulie 2018 08:01
Termenul de aplicare a scutirii de taxe vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale R.Moldova se prelungește

Termenului de aplicare a scutirii de plata taxelor vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova, care efectuează operațiuni de import-export prin punctul de trecere a frontierei Pervomaisk-Cuciurgan și care nu sunt înregistrați la Agenția Servicii Publice se prelungește. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe la Guvern, la care au fost examinate aspecte ce țin de managementul integrat al frontierei.

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că termenul, care expira la 18 iulie a fost extins până la 1 ianuarie 2019.

Totodată, în contextul demersurilor Guvernului de a asigura un management integrat și eficient al frontierei dintre autoritățile Republicii Moldova și ale Ucrainei, s-a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune de trecere de-a lungul frontierei de est, inclusiv pregătirea resurselor umane și verificarea condițiilor administrative. 

Referitor la lansarea controlului în comun la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene situate pe segmentul transnistrean, atât Poliția de Frontieră, cât și Serviciul Vamal urmează să inițieze cu partea ucraineană procedurile finale pentru asigurarea practică a activității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău