Termen limită pentru persoanele interesate să depună dosarele la funcția de Procuror General interimar

  • 29 Iulie 2019 08:04
Termen limită pentru persoanele interesate să depună dosarele la funcția de Procuror General interimar

Parlamentul invită persoanele interesate să depună dosarele pentru funcția de Procuror General interimar, după ce vineri, 26 iulie, ședința Consiliului Superior al Procurorilor la care urma să fie ales un procuror interimar nu a avut loc din lipsă de cvorum. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 27 iulie, iar termenul limită este astăzi, până la ora 17:00.

Dosarele pot fi depuse la Comisia juridică, numiri și imunități. Cei care pretind la această funcție trebuie să prezinte o scrisoare de motivare, CV-ul și o declarație pe propria răspundere precum că îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru a fi procuror.

Amintim că vineri ședința Consiliului Superior al Procurorilor, la care urma să fie desemnat un procuror general interimar, a fost amânată din lipsă de cvorum. Potrivit legii, recent modificate de Parlament, Procurorul General interimar urmează a fi ales de Legislativ și apoi – propus șefului statului pentru numirea în funcție prin decret.

În prezent, interimatul funcției de procuror general este asigurat de Igor Popa, după ce Eduard Harunjen a demisionat, la 11 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău