Terenul pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, aprobat de CMC

  • 18 Iunie 2018 14:22
Terenul pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, aprobat de CMC

După două încercări nereușite de a se întruni în ședință săptămâna trecută, Consiliul Municipal Chișinău a alocat luni, 18 iunie, un teren cu suprafața de 1 ha, din sectorul Ciocana al Capitalei, pentru proiectarea și construcția gazoductului Ungheni-Chișinău.

Astfel, urmează a fi expropriate persoanele care au terenuri în apropierea locului unde va fi construit gazoductul, ulterior aceștia urmând a fi despăgubiți.

Gazoductul Ungheni-Chișinău, o continuare a condutei Iași-Ungheni, va fi construit de compania din România Transgaz, care a privatizat compania de stat din Republica Moldova Vestmoldtransgaz.

Potrivit directorului general Transgaz, Ion Sterian, extinderea rețelei Iași-Ungheni-Chișinău pe teritoriul Republicii Moldova va permite acesteia să importe gaze din România, Marea Neagră dar și din nordul Greciei.

Tot astăzi, CMC a decis alocarea a șase milioane de lei pentru Primăria Țânțăreni și alte patru milioane de lei pentru Primăria Geamăna din Anenii Noi, drept recompensă pentru faptul că locuitorii acestor sate au acceptat redeschiderea poligonului de păstrare a deșeurilor, după criza gunoiului din vara anului trecut.

Anterior, municipalitatea a mai promis 12 milioane de lei pentru lucrărilor de consolidare a digului poligonului, dar și reparația drumului din Țânțăreni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău