”Terapia de șoc” a lui Vladimir Cebotari

  • 27 Ianuarie 2016 08:33
”Terapia de șoc” a lui Vladimir Cebotari

Ministrul Justiției Vladimir Cebotari promite reforme drastice în justiție. Promisiunile au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

„În curând veți vedea cu toții măsurile terapiei de șoc pentru justiție. Sunt măsuri foarte ferme care vor steriliza instituțiile statului. Testarea integrității va fi implementată pe neașteptate”, a declarat Cebotari.

Vladimir Cebotari recunoaște starea deplorabilă în care a ajuns justiția moldovenească. „Toate sistemele statului au falimentat. Soluția este să începem să sporim responsabilitatea tuturor actorilor, având ca obiectiv dreptul și interesul omului. Statul trebuie să fie în interesul acestuia”, a precizat ministrul justiției.

Vladimir Cebotari a comunicat că deja există idei clare pentru redresarea situației în domeniu. „Sistemul nu este perfect, dar noi știm ce trebuie să facem. Vrem să introducem dosarul electronic. Vrem ca probele să fie prezentate în forma electronică, agenda să fie coordonată în formă electronică. Vrem ca persoanele cu probleme de sănătate să fie prezente la ședințele instanței prin intermediul video-conferințelor. Există oameni suficienți ca sistemul să fie schimbat”, a declarat Cebotari.

Referindu-se la protestele antiguvernamentale, ministrul justiție susține că acestea au depășit cadrul legal: „Acești protestatari au depășit limitele protestului pașnic. Chiar și CEDO a dat de mai multe ori câștig de cauză guvernelor unor țări în litigiile avute cu protestatarii care au făcut blocaje ori s-au manifestat violent”, a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău