Tentativă de contrabandă cu peste un kilogram de aur din SUA

  • 10 Martie 2022 11:21
Tentativă de contrabandă cu peste un kilogram de aur din SUA

Patru persoane, printre care și un angajat al Serviciului Vamal, au fost reținute într-un dosar de tentativă de contrabandă cu peste un kilogram de aur din Statele Unite ale Americii. Valoarea estimată a aurului depășește un milion de lei, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că cei patru suspecți au încercat introducerea aurului în mod fraudulos. Mai exact, lingourile de aur și granulele erau expediate prin intermediul trimiterilor poștale. Cantitatea aurului este de 1024 de grame, cu puritatea 99,99%. Marfa era comandată pe internet, din Statele Unite ale Americii. 

Suspecții, printre care și inspectorul unui post vamal din Chișinău, au vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, fiind din Chișinău și din Ialoveni. Ei au fost reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să decidă necesitatea solicitării arestului preventiv în privința acestora.

Tentativă de contrabandă este investigată de PCCOCS, în comun cu Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău