Tentativă de asasinare a procurorului general al Bulgariei? Explozie puternică la trecerea coloanei de mașini a procurorului șef, într-o curbă

  • 01 Mai 2023 18:44
Tentativă de asasinare a procurorului general al Bulgariei? Explozie puternică la trecerea coloanei de mașini a procurorului șef, într-o curbă

Pe 1 mai, la prânz, a avut loc un accident cu coloana de mașini a procurorului-șef al Bulgariei la o curbă bruscă de pe drumul Sofia – Samokov. Nimeni nu a fost rănit, a raportat secretarul-șef al Ministerului de Interne, Petar Todorov. Șoseaua este închisă la pasul Yarema. O anchetă este în curs de desfășurare. Potrivit martorilor oculari, o explozie puternică a fost auzită în ploaia torențială, transmite postul public de radio din Bulgaria

La 2 mai, premierul interimar al Bulgariei, Galab Donev, va avea o întâlnire cu ministrul de interne Ivan Demerdjiev, cu oficiali din serviciile secrete și din cadrul Parchetului. După ce se va face un rezumat al informațiilor, se va decide ce măsuri vor fi luate, a declarat Todorov, scrie G4Media.

Cortegiul de mașini se deplasa spre Turcia. Procurorul-șef Ivan Geshev a decis să viziteze un eveniment al procurorilor juniori pe drum, când o bombă a fost aruncată în aer, a relatat BNT.

Sursa Foto: btvnovinite.bg

Potrivit bnews.bg, Geshev și familia sa călătoreau într-un SUV puternic blindat, sub paza ANS, când dispozitivul exploziv plasat în prealabil pe marginea drumului a explodat.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Parchetul a descoperit un complot de ucidere a lui Geshev, pus la cale de bancherul fugar Tsvetan Vassilev, de oligarhi și de gangsterul Curro, căutat de Interpol.
Drumul care traversează satele Zheleznitsa și Kovachevtsi spre Samokov este blocat. Cei care călătoresc spre Borovets pot merge prin Pancharevo.
Supraviețuitorul Ivan Geshev nu a dat încă o declarație. Cu doar două zile în urmă, de la Kiev, Geshev a promis că îl va aresta pe președintele rus Putin și îl va preda la Haga pentru a fi judecat

Agenția EFE scrie că procurorul șef al Bulgariei Ivan Gheșev a scăpat nevătămat luni după explozia unui dispozitiv la trecerea mașinii sale oficiale. Parchetul Bulgariei a afirmat că investighează explozia drept act terorist, deși Ministerul de Interne a vorbit doar de un „incident”.

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a menționat că nimeni nu a fost rănit în „incidentul produs luni la ora 11:45 (ora locală, 08:45 GMT) pe șoseaua dintre Samokov și Kovacevtsi, în direcția Sofia”.

El a adăugat însă că „amenințările la adresa vieții și sănătății oricărei persoane sunt absolut inacceptabile” și guvernul va lua măsuri ferme.

„Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii”, a declarat la rândul său presei Borislav Sarafov, procuror adjunct și director al Serviciului Național de Investigații, adăugând că familia lui Gheșev era cu el în vehicul.

Sarafov a mai precizat că dispozitivul conținea aproximativ trei kilograme de explozibil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău