Tentativă de asasinare a lui Volodimir Zelenski: O rusoaică a fost arestată

  • 07 August 2023 16:53
Tentativă de asasinare a lui Volodimir Zelenski: O rusoaică a fost arestată

Serviciul de securitate al Ucrainei a anunțat luni că a arestat o femeie, cetățean rus, care ar fi fost implicată într-un complot pentru asasinarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei vizite pe care acesta a făcut-o luna trecută la Nikolaev, scrie hotnews.ro.

Suspecta colabora la „pregătirea unui atac aerian rusesc în regiunea Nikolaev în timpul vizitei președintelui Ucrainei", a afirmat SBU.

„În ajunul recentei călătorii a președintelui Ucrainei în regiunea Nikolaev, aceasta strângea informații despre vizita planificată", a declarat SBU. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost în regiune la sfârșitul lunii iulie și a postat pe Twitter imagini de acolo.

SBU a precizat într-un comunicat că presupusa colaboratoare a rușilor "a încercat să stabilească ora și lista de locații ale traseului aproximativ al șefului statului pe teritoriul regiunii".

Cu toate acestea, agenții SBU au obținut informații despre „activitățile subversive ale suspectei" și au adoptat măsuri de securitate suplimentare.

Comunicațiile femeii au fost monitorizate, iar SBU stabilise că aceasta avea și sarcina de a identifica locația sistemelor de război electronic și a depozitelor cu muniție ale forțelor armate ucrainene.

Potrivit anchetei, suspecta era rezidentă în Oceakiv, în sudul Ucrainei, și era fostă vânzătoare la un magazin militar de pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din regiune. Ea ar fi călătorit în zonă și ar fi filmat locațiile obiectivelor ucrainene. În plus, ea a încercat să obțină informațiile necesare „la negru" prin intermediul propriilor relații, în special în instituțiile sociale din regiune.

Numele femeii nu a fost dezvăluit. Potrivit comunicatului SBU, aceasta a fost reținută în flagrant delict în timp ce încerca să transmită informații invadatorilor ruși. Femeia riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău