Tensiuni la Casa Albă pe tema blocării Administrației SUA. Trump anunță „puține semne de progres”

  • 06 Ianuarie 2019 12:59
Tensiuni la Casa Albă pe tema blocării Administrației SUA. Trump anunță „puține semne de progres”

Președintele Donald Trump a anunțat că în urma discuțiilor purtate sâmbătă privind blocarea parțială a activității Administrației federale a SUA s-au înregistrat "puține semne de progres", Casa Albă precizând că democrații și reprezentanții Administrației SUA se vor întâlni din nou duminică.

Cele două părți s-au acuzat reciproc pentru eșecul discuțiilor de sâmbătă. Mick Mulvaney, șeful interimar al cancelariei de la Casa Albă, i-a acuzat pe democrații că încearcă să "tragă de timp", iar democrații au afirmat că poziția Casei Albe în cursul discuției a fost "inacceptabilă", informează The Associated Press.

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, a anunțat că democrații plănuiesc să aprobe acte legislative individuale prin care să deblocheze activitatea unor departamente.

Președintele Trump, care nu a participat la discuția de sâmbătă cu liderii democrați, a anunțat că va merge duminică dimineață la reședința prezidențială de la Camp David, Maryland, unde va discuta cu oficiali din Administrația sa despre securitatea la frontiere.

Activitățile a numeroase agenții guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de trei săptămâni din rațiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump și liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanțată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite și Mexic. Donald Trump cere cinci miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016. Peste 800.000 de angajați federali nu și-au primit salariile sau sunt în concediu fără plată din data de 22 decembrie.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău