Tensiuni între Israel și Ucraina, din cauza votului la ONU. Netanyahu anulează vizita lui Groisman la Tel Aviv

  • 25 Decembrie 2016 19:19
Tensiuni între Israel și Ucraina, din cauza votului la ONU. Netanyahu anulează vizita lui Groisman la Tel Aviv

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anulat vizita pe care omologul său ucrainean, Volodimir Groisman, urma să o facă în Israel, ca urmare a votului în Consiliul de Securitate al ONU care condamnă activitățile de colonizare ale statului evreu, a precizat duminică radioul israelian, citat de DPA.

Groisman urma să meargă miercurea viitoare în vizită în Israel, dar prim-ministrul Netanyahu a anulat vizita acestuia după ce Ucraina a votat în cadrul ONU în favoarea unei rezoluții care îi cere statului israelian să oprească colonizarea în teritoriile palestiniene.

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a votat în favoarea unei rezoluții prin care se cere oprirea activităților de colonizare derulate de Israel în Cisiordania. Nicio țară nu a votat împotriva rezoluției, fiind notabil faptul că ambasadorul SUA la ONU s-a abținut.

Reprezentanții din Nouă Zeelandă, Malaezia, Venezuela și Senegal au înaintat rezoluția pe agendă Consiliului de Securitate al ONU, la doar o zi după ce egiptenii au retras textul rezoluției la presiunea Israelului și a republicanului Donald Trump. Acesta din urmă a solicitat ambasadoarei americane să blocheze prin veto rezoluția care condamnă practica controversată și finanțată de Tel Aviv.

Aceasta este prima rezoluție din ultimii opt ani adoptată de către Consiliul de Securitate cu privire la relația complicată dintre Israel și Palestina.

În textul rezoluției se arată că Israelul încalcă legislația internațională și că demersul său este un obstacol în calea implementării soluției a două state, notează CaleaEuropeană.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău