Tensiuni în Fâșia Gaza | Donald Trump declară că SUA susțin Israelul 100%

  • 06 Mai 2019 10:55
Tensiuni în Fâșia Gaza | Donald Trump declară că SUA susțin Israelul 100%

Președintele american, Donald Trump, a dat duminică asigurări Israelului în legătură cu sprjinul total al Statelor Unite după ce statul evreu a efectuat raiduri în Fâșia Gaza ca represalii la tiruri palestiniene de rachete în teritoriul israelian, relatează AFP.

"Încă o dată, Israelul se confruntă cu un baraj ucigător de atacuri cu rachete desfășurat de grupările teroriste Hamas și Jihadul Islamic. Sprijinim Israelul 100% în apărarea cetățenilor săi", a scris pe Twitter Donald Trump.

"Poporului din Gaza - aceste acte teroriste împotriva Israelului nu vă vor aduce decât și mai multă suferință. Încetați violența și acționați pentru pace - asta se poate întâmpla!", a adăugat el.

Mesajul a intervenit în contextul în care ostilitățile s-au intensificat duminică, a doua zi a escaladării între Israel și grupurile înarmate din Fâșia Gaza.

Tirurile de rachete palestiniene și riposta statului evreu au ucis patru persoane de partea israeliană și 23 de palestinieni cu începere de sâmbătă.

Printre cei 19 palestinieni uciși duminică, cel puțin nouă au fost identificați ca luptători ai Hamas și Jihadului Islamic.

În cea de-a doua zi a unui acces de tensiuni ce provoacă temeri legate de un nou conflict, cele două tabere nu au dat niciun semn de detensionare a situației.

Aceste violențe pun sub semnul întrebării un armistițiu fragil instaurat de la sfârșitul lui martie între Israel și Hamas și aliații acestuia, care, din 2008, s-au înfruntat în trei războaie în enclavă, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău