Tenis | Știam că pot câștiga, a declarat Halep după victoria în fața polonezei Linette, la Roland Garros

  • 31 Mai 2019 10:42
Tenis | Știam că pot câștiga, a declarat Halep după victoria în fața polonezei Linette, la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, campioana en titre, a declarat că știa că poate câștiga meciul cu Magda Linette, în fața căreia s-a impus în cele din urmă în trei seturi, joi, în runda a doua a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, scrie Agerpres.

Halep a obținut o victorie în trei seturi și în primul tur, în fața australiencei Ajla Tomljanovic.

"Acest meci a fost diferit, deoarece am condus și am avut și puncte de meci. Am fost încrezătoare că voi câștiga. Știam că sunt capabilă să câștig. Astfel, în setul al treilea mi-am spus să fiu calmă, să îmi fac în continuare jocul, ca în primele două seturi, nu conta că l-am pierdut pe al doilea'', a declarat Halep, calificată în turul al treilea (șaisprezecimi de finală) la Paris pentru al patrulea an la rând.

''Am încercat să deschid unghiurile mai mult, deoarece ea juca foarte, foarte bine mingile de aproape. Am încercat, de asemenea, să joc mai mult cu primul serviciu. Cred că am fost mai puternică din punct de vedere mental și am reușit să câștig", a explicat Halep, citată de site-ul WTA.

Românca s-a referit și la faptul că a fost prima sa confruntare cu Magda Linette: "Nu știam la ce să mă aștept, deoarece nu am mai jucat împotriva ei și nu știam cum va veni mingea. Cu siguranță a făcut un meci mare, nivelul a fost unul foarte înalt''.

"Vreau să o felicit, deoarece a luptat până la final. Cred că e un lucru mare și va fi bine pentru încrederea ei în perspectiva turneelor viitoare", a adăugat Simona Halep.

Campioana s-a arătat bucuroasă de faptul că a rămas în cursa pentru titlu la Roland Garros: ''În primul rând, e bine că sunt încă în turneu. În al doilea rând, mă pot bucura de mai multe meciuri, sunt relaxată. Am câștigat titlul, iar acum trebuie să vă dacă sunt capabilă să reușesc din nou. Mă motivez în fiecare zi, încerc să mă forțez de fiecare dată și cred că e mai frumos anul acesta".

Simona Halep s-a calificat în runda a treia a turneului de Mare Șlem parizian, joi, după o victorie în trei seturi în fața polonezei Magda Linette, cu 6-4, 5-7, 6-3.

În turul următor, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre sârboaica Aleksandra Krunic și ucraineanca Lesia Țurenko. Meciul s-a întrerupt, joi, din cauza întunericului, după două ore și 25 de minute, la scorul de 6-6 în setul decisiv, după ce Krunic s-a impus cu 7-5 în primul act, iar Țurenko a câștigat setul secund cu 7-5. Krunic a ratat o minge de meci la scorul de 6-5 în decisiv.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău