Tenis | Simona Halep, despre Roland Garros - E mereu greu să încep acest turneu

  • 30 Mai 2018 15:44
Tenis | Simona Halep, despre Roland Garros - E mereu greu să încep acest turneu

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, miercuri, că a avut un debut mai greoi de meci cu americanca Alison Riske deoarece îi e mereu greu să înceapă turneul de la Roland Garros.

"Am avut un start mai greoi, deoarece e mereu greu să încep acest turneu (Roalnd Garros). E o plăcere să vin aici și să joc, așa că mereu sunt nervoasă la început'', a comentat Halep după ce a învins-o pe Riske cu 2-6, 6-1, 6-1, în primul tur.

"E bine că am revenit în forță. Nu m-am gândit la rezultat sau la meci. Am vrut doar să îmi relaxez brațele, deoarece mă mișcam destul de bine la început, dar brațele erau prea încordate și nu puteam lovi mingea cum doream'', a explicat Halep debutul mai slab de meci.

"Apoi a fost mai ușor, m-am simțit foarte bine la finalul meciului și acesta este cel mai important lucru pentru moment", a subliniat principala favorită.

În fața finalistei din weekend, de la Nurnberg, Halep s-a impus într-o oră și 34 de minute. Halep a avut doar 4 winners și a comis 16 erori neforțate în primul set, salvând un ''bagel'' (set cedat la zero) după ce a fost condusă cu 5-0. Liderul mondial a avut o revenire formidabilă în setul secund, când a pierdut doar cinci puncte în primele cinci ghemuri (5-0), câștigând clar seturile doi și trei și evitând o eliminare prematură de la Roland Garros, unde nu a mai pierdut în primul tur din 2013.

Legat de viitoarea sa adversară, americanca Taylor Townsend (22 ani, 72 WTA), Halep a comentat: "E diferit, deoarece este o stângace, astfel că va fi un altfel de meci. Dacă îmi aduc bine aminte, am jucat contra ei la Cincinnati. Îmi amintesc că este solidă și că lovește puternic. Trebuie să o fac să se miște, să fiu agresivă și să joc ca azi, dar ca în seturile doi și trei".

Halep a învins-o pe Townsend cu 6-4, 6-1, anul trecut, în turul al doilea la Cincinnati.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău