Tenis | Serena Williams, calificată în semifinalele turneului US Open

  • 05 Septembrie 2018 09:14
Tenis | Serena Williams, calificată în semifinalele turneului US Open

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, care vizează un al 24-lea trofeu de Mare Șlem, s-a calificat, marți, la New York, în semifinalele turneului US Open, după ce a dispus de Karolina Pliskova (Cehia), numărul opt mondial, cu 6-4, 6-3.

După ce a lipsit anul trecut de la Flushing Meadows, deoarece a născut-o pe fetița sa Olympia, cea mai mică dintre surorile Williams (36 ani) se află acum la doar două victorii de egalarea recordului absolut de titluri de Mare Șlem, deținut de Margaret Court.

În penultimul act, americanca o va înfrunta pe letona Anastasija Sevastova (18 WTA), care a reușit să o învingă în sferturi pe americanca Sloane Stephens, numărul trei mondial și deținătoarea titlului la US Open, cu 6-2, 6-3.

Serena a început rău meciul cu Pliskova, finalistă în 2016 la Flushing Meadows, cu multe greșeli neforțate, dar, după ce a salvat două mingi de break, la 1-3, americanca a început să joace tot mai bine, iar locul erorilor a fost luat de lovituri direct câștigătoare. Pentru Serena, a 2-4 în primul set, a început o serie de opt ghemuri consecutive, care i-a adus câștigarea primului set cu 6-4 și desprinderea la 4-0 în actul secund.

Pliskova a avut op tresărire de orgoliu, reducând diferența la 4-2, a ratat trei mingi de break pentru 4-3, și s-a înclinat în cele din urmă după o oră și 30 de minute.

Serena, numărul 26 WTA și cap de serie numărul 17, intră în careul de ași cu un singur set pierdut la New York, în optimi, în fața estonienei Kaia Kanepi (44 WTA).

De la revenirea sa în circuitul profesionist, în martie, la 6 luni după ce a născut, Serena a cunoscut suișuri (finală la Wimbledon) și coborâșuri (cea mai drastică înfrângere a carierei, 1-6, 0-6 contra britanicei Johanna Konta, în august, la San Jose).

După eliminarea cehoaicei Pliskova, la US Open nu se mai află în cursă nicio jucătoare din top 10.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău