Tenis: Novak Djokovic, nominalizat pentru revenirea în Consiliul jucătorilor ATP

  • 19 Noiembrie 2020 09:56
Tenis: Novak Djokovic, nominalizat pentru revenirea în Consiliul jucătorilor ATP

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, a confirmat miercuri că a fost nominalizat pentru revenirea în Consiliul jucătorilor Asociației Tenismenilor Profesioniști (ATP), din care a demisionat în luna august, în urma deciziei sale de a înființa o organizație separată, informează Reuters, preluat de Agerpres.

"Am fost nominalizat de către colegii mei jucători, așa funcționează lucrurile. Nu am acționat într-o manieră proactivă. Pentru mine este un semnal puternic și mă simt, desigur, responsabil și onorat să pot reprezenta jucătorii", a declarat Djokovic la finalul meciului pierdut în fața rusului Daniil Medvedev, la Turneul Campionilor.

La sfârșitul lunii august, sârbul a anunțat crearea unei noi asociații de jucători profesioniști de tenis, PTPA (Professional Tennis Players Association), independentă de ATP, împreună cu canadianul Vasek Pospisil, ignorând apelurile la "unitate" lansate de rivalii săi Rafael Nadal și Roger Federer.

Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis, creată de jucători în 1972 și care gestionează singură din 1990 circuitul masculin de tenis, a criticat această inițiativă încă dinaintea oficializării ei, subliniind importanța "unității" în aceste vremuri complicate.

"Nu vă niciun fel conflict de altă natură în a face parte atât din PTPA cât și din Consiliul jucătorilor ATP. De aceea am acceptat nominalizarea, la fel ca Vasek (Pospisil), pentru că simt pur și simplu că ai o responsabilitate atunci când ești nominalizat, iar asta înseamnă că beneficiezi de încrederea și credibilitatea unui mare număr de jucători și al oricărei alte organizații din ecosistemul tenisului", a mai spus Djokovic, fost președinte al Consiliului jucătorilor ATP.

Campionul sârb a menționat însă că nominalizarea sa este blocată acum de regula pe care conducerea ATP a votat-o cu o noapte înainte, de a nu permite unui tenisman în activitate să facă parte în paralel din consiliul jucătorilor și dintr-o altă organizație.

"Prin această regulă, ATP transmite un mesaj puternic că nu dorește PTPA în sistem și niciun jucător implicat în Consiliu și în PTPA, în același timp. Este regretabil cu adevărat să vezi o astfel de poziție adoptată de ATP. Însă este OK, acum știm în ce punct ne aflăm", a conchis Djokovic.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău