Tenis: Novak Djokovic, calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

  • 08 Octombrie 2020 08:58
Tenis: Novak Djokovic, calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, învingându-l în patru seturi, 4-6, 6-2, 6-3, 6-4, pe spaniolul Pablo Carreno Busta, miercuri, într-o partidă care a durat ceva mai mult de trei ore, scrie Agerpres.

Djokovic, care a acces pentru a zecea oară în penultimul act al competiției de la Paris, și-a luat cu această ocazie revanșa în fața lui Carreno Busta, adversarul său în meciul care i-a adus descalificarea în optimi la US Open, după ce a lovit în mod involuntar cu mingea o arbitră de linie.

Jucătorul sârb, în vârstă de 33 ani, nu s-a aflat însă în cea mai bună formă fizică a sa, acuzând dureri la gât și umeri pe parcursul jocului, dar a putut evolua până la finalul după ce a primit îngrijiri medicale.

Liderul clasamentului ATP se va lupta pentru un loc în finală cu grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 6 mondial, care a dispus la rândul său, cu 7-5, 6-2, 6-3, de rusul Andrei Rublev.

Djokovic și Tsitsipas s-au întâlnit de cinci ori până acum, avantajul fiind de partea sârbului (3-2), însă grecul a obținut ambele victorii în turnee Masters 1.000, iar aceasta este prima lor confruntare în Marele Șlem.

În cealaltă semifinală, spaniolul Rafael Nadal, deținătorul titlului, locul 2 ATP, îl va avea adversar pe argentinianul Diego Schwartzman, numărul 14 mondial.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău