Tenis: Naomi Osaka a renunțat la turneul de la Wimbledon, dar va juca la Jocurile Olimpice

  • 18 Iunie 2021 10:45
Tenis: Naomi Osaka a renunțat la turneul de la Wimbledon, dar va juca la Jocurile Olimpice

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, nr. 2 WTA, a anunțat joi că renunță să mai participe la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, dar va fi prezență în schimb la Jocurile Olimpice de la Tokyo, transmite AFP.

La Roland Garros, Osaka s-a retras înaintea meciului său din turul al doilea (cu românca Ana Bogdan), după ce a fost amendată pentru neparticiparea la conferințele de presă din cauza problemelor de depresie și anxietate. Ea a fost și amenințată cu excluderea din turneu.

''Naomi nu va juca la Wimbledon în acest an. Ea își va aloca timp pentru ea, cu prietenii și familia sa. Ea va fi pregătită pentru Jocurile Olimpice și este nerăbdătoare să joace în fața publicului ei'', se arată într-un comunicat semnat de Stuart Duguid, agentul campioanei japoneze.

La Wimbledon, Osaka nu a trecut de turul al treilea în cele cinci participări anterioare. Japoneza are în schimb patru titluri la US Open (2018, 2020) și Australian Open (2019, 2021).

Joi, organizatorii britanici sperau în participarea niponei la Grand Slam-ul pe iarbă, după ce au contactat echipe ei, dar fără a primi o confirmare directă.

Este o nouă lovitură pentru Wimbledon, după ce Rafael Nadal a anunțat tot joi că nu va fi prezent la All England Club.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău