Tenis: Naomi Osaka a avut nevoie de o pauză înainte de a reveni pe zgură, la Madrid

  • 29 Aprilie 2021 09:11
Tenis: Naomi Osaka a avut nevoie de o pauză înainte de a reveni pe zgură, la Madrid

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, numărul 2 mondial, a explicat că a avut nevoie de o pauză de o lună, deoarece avea nevoie "de puțin calm" înainte de a veni la Madrid pentru a începe sezonul pe zgură, suprafață pe care a înregistrat cele mai puține succese, informează AFP, preluat de Agerpres.

Osaka nu a mai avut nicio apariție în circuit după înfrângerea sa în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami, care a pus capăt unei serii de 23 de victorii consecutive, pe 31 martie.

"Am luat o pauză pentru că simțeam că am nevoie de puțin calm. După Australian Open, am avut doar o singură zi de pauză și am început imediat să lucrez, nu doar pe terenul de tenis, ci și la alte lucruri", a declarat jucătoarea niponă, care a câștigat primul turneu de Mare Șlem al anului, în luna februarie, la Melbourne.

La Madrid, unde o va înfrunta vineri pe compatrioata sa Misaki Doi în primul tur, Osaka și-a propus să aibă o evoluție cât mai bună la revenirea sa pe zgură.

"Este emoționant să revin pe zgură, pentru că nu am câștigat până acum niciun turneu pe această suprafață. Acest lucru mă stresează puțin, pentru că vreau foarte mult să mă descurc cât mai bine", a explicat ea.

În ciuda numeroaselor sale succese, între care patru titluri de Grand Slam, Naomi Osaka nu a câștigat niciodată trofee decât pe suprafață dură și nu a reușit niciodată să treacă de turul al treilea la Roland Garros.

La turneul WTA 1.000 de la Madrid, Osaka se află pe aceeași parte a tabloului cu românca Simona Halep, a treia jucătoare a lumii și câștigătoarea trofeului la Roland Garros în 2018.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău