Tenis | Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, nu exclude amânarea turneului de la Roland Garros

  • 04 Aprilie 2021 12:32
Tenis | Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, nu exclude amânarea turneului de la Roland Garros

Ministrul francez al Sportului, fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu, a evocat posibilitatea ca turneul de Grand Slam de la Roland Garros să fie amânat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.


Franța a intrat de sâmbătă în a treia fază națională de lockdown pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, dar sporturile profesioniste nu au fost afectate în general cu excepția cursei cicliste de o zi Paris-Roubaix, care a fost amânată din data inițială de 11 aprilie.

Internaționalele Franței, care anul trecut au fost amânate cu patru luni în perioada 27 septembrie-11 octombrie din cauza pandemiei de coronavirus, sunt prevăzute în acest an între 17 mai și 6 iunie.

''Suntem în discuții cu ei (Federația franceză de tenis, organizatorul evenimentului) pentru a vedea dacă data trebuie schimbată pentru a coincide cu o posibilă reluare a tuturor sporturilor și a evenimentelor sportive mari. Azi, deși sportul de nivel înalt este protejat, vom încerca să limităm șansele de reușită a propagării virusului în sporturile profesioniste'', a declarat ministrul Roxana Mărăcineanu, sâmbătă, la postul de radio France Info.

Președintele Franței Emmanuel Macron a anunțat miercuri că încetarea măsurilor restrictive este prevăzută pentru mijlocul lunii mai.

Directorul general al Federației Franceze de Tenis, Gilles Moreton, a declarat la începutul săptămânii că nu își poate imagina anularea Grand Slam-zului pe zgură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău