Tenis | Ashleigh Barty a câștigat pentru prima oară Australian Open

  • 29 Ianuarie 2022 14:30
Tenis | Ashleigh Barty a câștigat pentru prima oară Australian Open

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, nr. 1 mondial, a câștigat pentru prima oară Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului de la Melbourne, după ce a învins-o pe americanca Danielle Collins (30 WTA), cap de serie 27, cu 6-3, 7-6 (2), transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Foto: (c) DEAN LEWINS/EPA


 

Barty, 25 ani, a obținut al treilea ei titlu de Grand Slam după cele de la Roland Garros 2019 și Wimbledon 2021. Ea a devenit în același timp prima australiancă, în ultimii 44 de ani, care se impune în proba de simplu de la Australian Open, după Chris O'Neil în 1978.

 

Foto: (c)  DAVE HUNT/EPA


 

Primul set a curs ușor în favoarea lui Barty, care a salvat prima minge de break a americancei la 2-2 și a concretizat apoi prima minge de break pe care și-a creat-o în ghemul următor și s-a impus cu 6-3, după 32 minute de joc.

 

Foto: (c)  DAVE HUNT/EPA


 

Collins, 28 ani, a reacționat în setul doi, a reușit două break-uri și s-a distanțat rapid la 5-1. Încurajată frenetic de public, Barty nu renunță la luptă și egalează, 5-5, apoi conduce cu 6-5, dar se ajunge în final la tie-break. Australianca a condus jocul și a câștigat clar cu 7-2 tie-break-ul, setul doi și meciul.

Barty a participat de nouă ori la Australian Open, dar abia în 2020 a ajuns până în semifinale.

 

Foto: (c)  DAVE HUNT/EPA


 

Foto: (c)  EPA/JAMES ROSS/EPA


 

Cu acest succes, Barty devine prima jucătoare în activitate după Serena Williams care a câștigat un titlu de Grand Slam pe toate cele trei suprafețe: hard, iarbă și zgură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,57 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău