Temperaturi-record pentru început de ianuarie în R. Modova

  • 06 Ianuarie 2022 14:04
Temperaturi-record pentru început de ianuarie în R. Modova Foto: Observator

Un nou record termic a fost înregistrat în Republica Moldova miercuri, 5 ianuarie. Temperatura maximă a aerului a atins pe teritoriul Republicii Moldova +17,4 grade Celsius, la stația meteorologică de la Tiraspol.

Este pentru prima dată în toată perioada de observații a Serviciului Hidrometeorologic de Stat când în ianuarie se înregistrează astfel de valori termice înalte ale aerului. Aceste record este cu 1,4 de grade mai mare față de recordul precedent din anul 2007, când la stațiile de la  Bravicea și Dubăsari au fost înregistrate +16 grade Celsius.

Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a precizat pentru IPN că valorile termice înalte de la începutul lunii ianuarie sunt provocate de mase de aer cald, care vin dinspre Africa de Nord. Aceste temperaturi sunt cu 15-16 grade mai ridicate față de norma pentru început de ianuarie, care ar trebui să oscileze între +1 și +2 grade Celsius.

În următoarele șapte zile, temperatura aerului va coborî, astfel ca pe timp de noapte valorile termice ale aerului se vor situa între -5 și 0 grade, iar pe parcursul zilei se vor înregistra de la -1 până la +5 grade Celsius. În perioada 8-13 ianuarie, se așteaptă precipitații sub formă de formă de ploaie și ninsoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău