Temperaturile extreme au generat gropi și deformări pe drumurile publice. Pe mai multe sectoare din țară au loc lucrări de plombare

  • 23 August 2023 13:04
Temperaturile extreme au generat gropi și deformări pe drumurile publice. Pe mai multe sectoare din țară au loc lucrări de plombare

Temperaturile extreme din lunile de vară au generat un număr crescut de gropi și deformări pe drumurile publice naționale. În acest context, angajații Administrației de Stat a Drumurilor efectuează lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere în mai multe sectoare ale țării, inclusiv la Cantemir, Cahul, Telenești, Bălți, Căinari și Anenii Noi.

Mai exact, drumarii efectuează lucrări de plombare a gropilor cu beton asfaltic fierbinte, „esențiale pentru menținerea infrastructurii rutiere în stare bună și pentru prevenirea deteriorărilor suplimentare”, se menționează într-un comunicat al ASD.

În prezent, lucrările de plombare sunt concentrate în sectorul Anenii Noi. 

De asemenea, drumarii efectueză și alte lucrări de întreținere de rutină, cum ar fi cosirea ierbii, curățarea rigolelor de evacuare a apeiși salubrizarea zonelor adiacente drumurilor.

În această context, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” îndeamnă toți participanții la trafic să respecte regulile de circulație rutieră, să conducă prudent pe tronsoanele unde se efectuează lucrări și să adapteze viteza la condițiile de drum. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău