Temperaturi de peste 40 de grade Celsius, înregistrate în estul Australiei

  • 28 Noiembrie 2020 11:32
Temperaturi de peste 40 de grade Celsius, înregistrate în estul Australiei

Temperaturile au depășit sâmbătă 40 de grade Celsius în anumite părți ale Australiei, în condițiile în care un val de căldură a lovit estul țării, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Temperaturile au atins 42 de grade Celsius sâmbătă dimineață în statele New South Wales, Queensland și Victoria, precum și în South Australia, potrivit Biroului de Meteorologie (BoM).

În New South Wales, în orașul Sydney s-au înregistrat peste 40 de grade Celsius, temperaturile urmând să rămână ridicate până duminică după-amiază.

Acesta este primul val de căldură extremă din acest sezon în estul Australiei, în momentul în care țara se îndreaptă către vara australă.

Serviciul de pompieri din statul New South Wales a avertizat în legătură cu un risc sever de incendii de vegetație ca urmare a temperaturilor ridicate.

Biroul de Meteorologie a declarat joi într-un raport că se așteaptă la o vară australă cu mai multe precipitații decât în mod obișnuit, existând un risc crescut de inundații, însă un risc mai scăzut de incendii de vegetație decât anul trecut.

Sezonul incendiilor de vegetație din vara 2019-2020 din Australia a fost fără precedent în ceea ce privește amploarea și daunele. Incendiile au început în septembrie 2019, după unul dintre cei mai fierbinți și mai secetoși ani de la debutul înregistrărilor și a lăsat în urmă 33 de morți, peste 3.000 de case distruse și 24 milioane de hectare mistuite de flăcări, în sudul și estul Australiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău