TELEJURNAL TVR MOLDOVA, 5 ANI DE EVOLUȚIE CONTINUĂ

  • 01 Noiembrie 2019 08:19
TELEJURNAL TVR MOLDOVA, 5 ANI DE EVOLUȚIE CONTINUĂ

Pe 1 noiembrie se împlinesc 5 ani de la prima ediție a Telejurnalului TVR MOLDOVA, difuzată în direct, din studioul TVR din Chișinău.

De cinci ani, echipa Știrilor TVR MOLDOVA de la Chișinău informează corect și echidistant, pune Punctul pe AZi pe cele mai importante evenimente interne și analizează profesionist conexiunea Republicii Moldova cu procesele social - politice de pe alte meridiane ale lumii.

 Edițiile Telejurnalului TVR MOLDOVA, difuzate de luni până vineri, de la orele 13:00 și 18:00, sunt prezentate de jurnalistele Victoria Colesnic și Stela Dănilă.

  “Telejurnalul TVR MOLDOVA înseamnă știri echilibrate, echidistante și din mai multe surse. În condițiile în care majoritatea posturilor tv din Moldova este aservită politic, pentru mine, trebuie să recunosc, că este o onoare să prezint știrile de la TVR MOLDOVA pentru că promovează adevăratele valori, valorile europene”, declară VICTORIA COLESNIC, prezentator știri, TVR MOLDOVA.

 “La Telejurnal, noi încercăm să arătăm viața oamenilor așa cum este ea, promovând totodată, valori umane precum empatia, toleranța și dreptatea. Zi de zi încurajăm oamenii să ne deschidă ușile caselor și sufletelor, să devină eroii știrilor noastre și să aibă încredere că nu vom denatura realitatea, că vom realiza materiale de calitate, profesioniste, dar cel mai important, oneste”, susține STELA DĂNILĂ, prezentator știri, TVR MOLDOVA.

 La pupitrul Telejurnalului TVR MOLDOVA, difuzat sâmbătă și duminică, de la ora 18:00, se află jurnalista Victoria Ocară.

 "Relația mea cu Televiziunea Română a început încă din copilărie. Am crescut urmărind emisiunile pentru copii, ”Teleenciclopedia”, ulterior emisiunea ”Profesioniștii”. În casa noastră se instaura o liniște completă când pe post era difuzat ”Telejurnalul”. Faptul că astăzi fac parte din echipa de știri a TVR MOLDOVA este un vis împlinit și mă bucur enorm atunci când telespectatorii, care mă recunosc pe stradă, îmi spun că le place TVR MOLDOVA pentru că promovează autenticitatea istoriei, identității, culturii și limbii române", este de părere VICTORIA OCARĂ, prezentator știri, TVR MOLDOVA.

Pe lângă informațiile prezentate și analizate în programul de știri, ceea ce diferențiază Telejurnalul TVR MOLDOVA este prezența substanțială a informațiilor din România și întreg spațiul european. De asemenea, faptul că edițiile de la ora 18:00 ale Telejurnalului TVR MOLDOVA se văd și în România, prin intermediul postului TVR 3, permite ca informația din Republica Moldova să fie accesibilă și telespectatorilor din România.

 “TVR MOLDOVA, prin intermediul știrilor, a venit în arealul mediatic de la Chișinău ca un antidot la propaganda rusească. Telejurnalul nostru dictează standardele jurnalismului de calitate în Republica Moldova. Timp de cinci ani, de când Telejurnalul face parte din casele românilor, informațiile pe care le prezentăm zi de zi au devenit un model de activitate ziaristică”, consideră Vitalie Guțu, producător știri, TVR MOLDOVA.

Știrile TVR MOLDOVA se regăsesc și în mediul online, prin intermediul portalului www.tvrmoldova.md, lansat în decembrie 2016. Pe lângă știri, site-ul găzduiește emisiuni și campanii publicistice care captează interesul publicului, numărul de vizitatori unici ai platformei online depășind 150.000 în luna iunie 2019.

Pe parcursul celor cinci ani, echipa știrilor TVR MOLDOVA a realizat campanii publicistice care au atras atenția asupra unor fenoneme de interes general și au schimbat mentalități, printre care menționăm: “Diferiți, dar la fel”, “August ’89”, “Parteneriat de 10”, “Unire prin Înfrățire”.

Mă bucur să fiu parte a familiei TVR deja de patru ani, o echipă în care mă regăsesc aproape perfect, alături de oameni dragi și profesioniști desăvârșiți, colegi de la care, vorba unui prieten, culeg ce e mai bun. TVR MOLDOVA este unul dintre puținele posturi tv din stânga Prutului care aduce în casele oamenilor informații obiective și echidistante, acesta fiind și rolul instituțiilor media – de a informa corect și de a educa societatea și, nu mai puțin important, asigură conexiunea mediatică între românii de pe ambele maluri ale Prutului”, declară VASILE MUNTEANU, jurnalist, coordonator știri, TVR MOLDOVA.

Postul TVR MOLDOVA aduce în casele românilor din stânga Prutului emisiuni de calitate produs propriu, dar și cele mai îndrăgite programe realizate de Televiziunea Română.

Televiziunea Română a revenit în Republica Moldova la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a unei decizii CEDO, după o absență de 7 ani. TVR MOLDOVA este investiția strategică a statului român în Republica Moldova, prin intermediul Televiziunii Române.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău