Telegram a fost cea mai populară aplicație în prima lună a anului

  • 08 Februarie 2021 10:27
Telegram a fost cea mai populară aplicație în prima lună a anului

Stângăciile în comunicarea WhatsApp și sentimentul negativ din ce în ce mai accentuat al utilizatorilor față de Facebook au propulsat Telegram pe primul loc al aplicațiilor, după numărul de instalări, transmite News.ro.

 De pe locul 9 în decembrie, controversa de amploare privind procesarea datelor personale ale utilizatorilor WhatsApp a propulsat Telegram pe primul loc în topul global al aplicațiilor, realizat de Sensor Tower pentru luna ianuarie.

Telegram a fost instalată de 63 de milioane de ori în luna ianuarie, ceea ce reprezintă o creștere de 3,8 ori față de prima lună a anului trecut, devansând liderul de până acum al clasamentului, TikTok (și, automat, WhatsApp).

India este țara în care Telegram a crescut cel mai mult, aceasta aducând 24% din numărul descărcărilor pe luna ianuarie.

Pe același val a urcat și Signal care a ajuns pe locul 3 la nivel global, deși până acum nu a fost deloc prezentă în top 10.

Cele două aplicații sunt mai populare în Google Play, unde ocupă primele două locuri, decât în App Store, unde Telegram este pe locul 4, iar Signal pe 10. Per ansamblu, însă, cele două ocupă locurile 1 și 3.

În consecință, Facebook, WhatsApp și Instagram au pierdut câte două poziții în clasament. WhatsApp a căzut de pe locul 3, pe locul 5 în topul comun al celor două platforme mobile majore.

sursa: News.ro

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău