Tel Aviv a devenit cel mai scump oraș din lume, depășind metropole ca Paris și Hong Kong

  • 01 Decembrie 2021 16:30
Tel Aviv a devenit cel mai scump oraș din lume, depășind metropole ca Paris și Hong Kong

Orașul israelian Tel Aviv este cel mai scump din lume, ca urmare a întăririi monedei locale shekel și accelerării inflației, conform unui clasament publicat miercuri de revista The Economist, relatează Agerpres.

Potrivit The Economist Intelligence Unit (EIU), care elaborează rapoarte anuale specializate, unele penurii remarcate în alimentație, materii prime, alcool și transporturi au plasat orașul Tel Aviv pe primul loc în acest clasament, depășind anul acesta metropole ca Paris sau Singapore.

Tel Aviv este urmat în acest clasament de Zurich, Hong Kong, New York, Geneva sau Copenhaga, ca cele mai scumpe orașe din lume, după compararea prețurilor la peste 200 de produse și servicii din 173 de metropole din întreaga lume.

Datele, culese în perioada cuprinsă între august și septembrie anul acesta, reflectă o creștere a prețurilor cu 3,5 % în moneda locală, fiind cea mai rapidă rată de inflație din ultimii cinci ani.

Raportul arată și o creștere a prețului mediu la litrul de benzină, care a fost anul acesta cu 21% mai mare la Tel Aviv, comparativ cu alte orașe ale lumii.

Potrivit The Economist, creșterea prețurilor la gaz în Europa și Asia și panica înregistrată la pompele de benzină din Marea Britanie au intervenit prea târziu pentru a putea influența clasamentul realizat anul acesta. EIU atribuie această creștere a prețurilor la bunuri, în marea parte a lumii, problemelor legate de rețeaua de administrare asociate pandemiei de coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău