Teatrul „Stela Popescu” din București în turneu la Chișinău

  • 04 Octombrie 13:47
Teatrul „Stela Popescu” din București în turneu la Chișinău

Teatrul „Stela Popescu” din București în turneu la Chișinău - 4 și 5 octombrie, la Teatrul Național „Satiricus”.

Hedwig and the Angry Inch și Femeia, eterna poveste, producții ale Teatrului Stela Popescu, se vor juca la Chișinău pe 4 și 5 octombrie, în contextul parteneriatului cultural București - Chișinău, împreună prin teatru”, se arată în comunicatul instituției.

După spectacolele de la București cu două titluri venite de la Chișinău, deplasarea Teatrului Stela Popescu la Festivalul de Teatru 'Festis' organizat de Teatrul Național 'Satiricus', invită publicul din Chișinău să vadă două titluri reprezentative pentru scena bucureșteană, respectiv Hedwig and the Angry Inch, în 04 octombrie, ora 18.30 și Femeia, eterna poveste, în 5 octombrie, ora 18.30.

Hedwig and the Angry Inch este un spectacol din 2023, din echipa de creație a căruia, alături de regizorul Răzvan Mazilu mai fac parte Adriana Grand (decor), dar și Carmen Stanciu (traducerea textului), Alex Ștefănescu (Traducerea versurilor), Marian Iancu (Lighting designer). În rolurile principale la Chișinău vor fi Hedwig - Tudor Cucu Dumitrescu și Yitzhak - Crina Matei. Band-ul 'The Angry Inch' este compus din Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

Musicalul Hedwig and the Angry Inch de John Cameron Mitchell, muzica și versurile de Stephen Trask a avut un impact extraordinar la public încă de la prima sa punere în scenă pe off-Broadway, din anul 1998. Câștigător al prestigioaselor Tony Award, Obie Award, Outer Critics Circle Award, spectacolul a fost aclamat în sute de producții pe scene de pe întreg mapamondul. Piesa a fost ecranizată în anul 2001, pelicula primind premiul pentru cel mai bun regizor la Sundance Film Festival și o nominalizare la Globul de Aur.

Hedwig and the Angry Inch spune povestea unei existențe contorsionate între căutarea succesului pe scenă și găsirea împlinirii într-o existență zbuciumată și nonconformistă. Încercările incredibile prin care trece Hedwig, dar mai ales asumarea și sensibilitatea cu care le dezvăluie publicului pe acorduri de rock, au făcut ca în jurul piesei să se țeasă o aură de cult pentru iubitorii genului de musical. Hedwig nu este un manifest pentru un anumit tip de sexualitate, ci o experiență teatrală cu un mesaj profund uman ce îndeamnă la deschidere și empatie față de suferința pe care o resimte, de fapt, fiecare ființă umană.

Femeia, eterna poveste, producție a Teatrului Stela Popescu, o poveste interbelică în regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie, se joacă pentru prima oară la Chișinău pe 5 octombrie, ora 18.30, în distribuție fiind Crina Matei, Daniel Filipescu, Ana Maria Ivan, Cristian Neacșu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Păunescu si nu numai.

Un spectacol despre Bucureștiul de odinioară cu atmosfera sa cuceritoare ce și-a păstrat farmecul peste ani, despre umorul rafinat și șarjele spirituale dintre clienții care îi transformau cochetele terase în veritabile arene pentru dueluri intelectuale sau mondene....

Femeia, eterna poveste propune o seară de desfătări muzicale interbelice peste care se țese treptat suspansul dezlegării unei intrigi polițiste. Finalul cu iz de farsă lasă intenționat publicului o umbră de îndoială învăluită în abur de legendă. Melodii celebre interpretate live, o coregrafie remarcabilă și pasiunea actorilor sunt amplasate într-un spațiu scenic rafinat ce descrie sugestiv aerul unui București cosmopolit demult apus, care trezește până în zilele noastre admirație, atracție și încântare.

Teatrul Stela Popescu vă propune o seară cu aer vintage la finalul căreia sperăm să vă fi stârnit curiozitatea de a răsfoi prin istoriile Bucureștiului, în căutarea imaginilor sale învechite în nuanțe de sepia și a oamenilor cu poveștile lor pasionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:3,09 m/s
Wed
1
Thu
-0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău