Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” va prezenta un spectacol de Alexandru Grecu

  • 17 Octombrie 2022 17:04
Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” va prezenta un spectacol de Alexandru Grecu

a Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” va avea loc marți, 18 octombrie, la ora 18.30, spectacolul „Năpasta” de Ion Luca Caragiale, într-o formulă scenică nouă, în regia lui Alexandru Grecu, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în „Năpasta”, regizorul Alexandru Grecu structurează colizia motrice în jurul Ancăi, în interpretarea Ludmilei Gheorghiță: ea e femeia dorită de toți, asaltată, asediată, ea propulsează acțiunea, dând dovadă de temperament și expresivitate. Bioenergetica protagonistei rămâne incontestabilă în acest spectacol neordinar. Și mai are spectacolul un punct forte: muzica purtând semnătura lui Anatol Ștefăneț și a formației sale Trigon. Ambianța dramatică a evenimentelor impunea o coloană sonoră adecvată și ea s-a găsit: starea sufletească a personajelor o redă toaca în diferite ritmuri, uneori scoțând esența, fiorul acțiunii, în altele anticipându-l cu subtilitate. Forța de sugestie a componentului muzical e întregită pe alocuri de discrete bătăi de clopot, dar și de urletele sinistre ale lupilor...

Miercuri, la ora 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va oferi publicului spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, în regia lui Alexandru Grecu, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” - spectacolul ”Parfumierul”, realizat în regia Danielei Burlaca, după romanul scriitorului german Patrick Süskind „Parfumul - povestea unui ucigaș”.

Joi„ 20 octombrie, 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va fi jucat spectacolul ” D’ale Carnavalului”, producție a Teatrului Principal, București. Reprezentația are loc în cadrul proiectului cultural ”Unire prin cultură – Caragiale să ne judece!”, realizat în parteneriat cu Primăria Chișinău și Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chișinău. „ D’ale Carnavalului” este una dintre cele mai spectaculoase și mai pline de suspans comedii ale lui I. L. Caragiale. În haine noi, cu pasiuni amoroase zgomotoase, cu bilețele de amor rătăcite, cu amante iubitoare și amanți răzbunători și, nu în ultimul rând, cu o distribuție excelentă și o regie ingenioasă.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va readuce în scenă spectacolul ”O zi din viața lui Helen”, o adaptare după piesa „Las-că vezi tu” a autorului austriac Helmut Peschina, în regia lui Sergiu Chiriac. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește aniversarea de șaptezeci de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău