Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” efectuează un turneu în Europa

  • 27 Aprilie 2023 19:17
Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” efectuează un turneu în Europa

În perioada 26 aprilie-2 mai, Teatrul Național ”Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău se află într-un turneu în Europa pentru a prezenta iubitorilor de teatru din diasporă spectacolul ”Cerere în căsătorie”de Anton P. Cehov, informează MOLDPRES.

Astfel, vineri, la ora 19.00, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va juca spectacolul sus-numit în orașul Fankfurt pe Main, Germania, iar duminică, 30 aprilie, la aceeași oră – la Londra, Marea Britanie.

Potrivit organizatorilor, spectacolul are la bază două dintre piesele într-un act ale marelui dramaturg rus Anton Cehov: „Ursul” și „Cerere în căsătorie”. Regizorul Alexandru Grecu a structurat această lucrare scenică de o asemenea manieră încât cele două piese formează un tot întreg, converg spre aceeași idee artistică, se completează și se îmbogățesc reciproc.

Scenografia spectacolului delimitează spațiile scenice în care se derulează în paralel, alternativ, acțiunea celor două subiecte cehoviene. Prezentate in plan comparativ, cele două tandemuri – Natalia Stepanovna cu Ivan Vasilievici Lomov, pe de o parte, și Elena Ivanovna Popova cu „ursul” Grigori Stepanovici Smirnov, de cealaltă parte, creează o suită de scene grotești, însă nelipsite și de un anume filon liric, propriu operei lui Cehov. Jocul actoricesc este dezinvolt, spumos, un pic șarjat, cu multe efecte umoristice care provoacă adeseori râsul degajat al publicului.

Turneul este organizat de Teatrul National ”Satiricus Ion Luca Caragiale” în parteneriat cu Asociația ”Moldoveni în Germania” și Comunitatea Basarabenilor din Marea Britanie. Evenimentul face parte din strategia instituției teatrale de a dezvolta un cadru sustenabil și comprehensiv de colaborare cu diaspora, bazat pe încredere și inițiative comune axate pe promovarea teatrului și culturii naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău