Teatrul Național „Mihai Eminescu” revine cu un program plin de spectacole în luna septembrie

  • 11 August 2023 13:14
Teatrul Național „Mihai Eminescu” revine cu un program plin de spectacole în luna septembrie

Teatrul Național „Mihai Eminescu” (TNME) revine cu un program plin de spectacole pentru publicul larg în luna septembrie. Până atunci, pentru finalul lunii august, directorul TNME, Petru Hadârcă anunță pentru „Radio Chișinău” desfășurarea a două spectacole și proiecția unui film.

Mâine, 12 august, în cadrul serilor de „Cronograf”, în parcul „Alunelul” va fi proiectat filmul „O scenă a memoriei”, în regia lui Petru Hadârcă, peliculă care prezintă istoria personalităților teatrului românesc, instituție de cultură de pe malul stâng al Prutului, la doar câțiva ani după Unirea Basarabiei cu România, în 1918.      

„Pe 19 august avem un spectacol în regia Olesei Svecla cu TNME și Kasandruța pe peronul gării. Pe 31 august invităm la spectacol în sala de teatru la ziua «Limba română este patria mea», vorba lui Nichita Stănescu. Mâine, 12 august, se va proiecta filmul documentar care include povestea Teatrului Național «Mihai Eminescu», un spectacol cu imagini, arhive, argumente, cu spectatori în imagini video în anul 1984 în fața Teatrului Național. O repet, TNME are o istorie atât de frumoasă”.

În luna septembrie la TNME va avea loc Reuniunea teatrelor naționale românești ediția a 8-a. De asemenea, programul teatrului va fi încărcat cu spectacole care au luat premii mari și care au participat la Festivalul Național de Teatru de la București, după cum anunță directorul instituției Petru Hadârcă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
22
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău