Teatrul Național „Mihai Eminescu” a prezentat spectacolul „Steaua fără nume” la Londra

  • 08 Aprilie 20:36
Teatrul Național „Mihai Eminescu” a prezentat spectacolul „Steaua fără nume”  la Londra

În cadrul proiectului „Mărțișor în toată lumea”, susținut de Guvernul Republicii Moldova, în sala Teatrului „The Shaw” din orașul Londra, a avut loc în seara zilei de 7 aprilie, spectacolul „Steaua fără nume” prezentat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, scrie MOLDPRES.

Proiectul constă într-un turneu al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, (spectacolul „Steaua fără nume”) în 12 orașe europene.

La eveniment au participat ministrul Culturii, Sergiu Prodan, Ruslan Boldoceanu, ambasadorul Republicii Moldova și Laura Popescu, ambasadoarea României în Regatul Unit.

După spectacol, ministrul Culturii Sergiu Prodan a mulțumit spectatorilor din diasporă, care au umplut sala teatrului „The Shaw”, unde a avut loc evenimentul. Reacție la doleanțele publicului, ministrul Culturii îndeamnă artiștii, instituțiile culturale din RM să ia în calcul setea pentru produsele culturale autohtone, să insiste asupra proiectelor centrate și pe turnee în străinătate, planificate din timp.

„Cererea pentru spectacole și concerte „de acasă” este sporită, au demonstrat-o publicul din Paris, Milano, Padova, Cascais, Frankfurt, Madrid, Santander, unde au mers actorii Naționalului „Mihai Eminescu” în această primăvară”, a subliniat oficialul.

Ministrul a adus mulțumiri tuturor celor implicați în buna organizare a evenimentului la Londra, dar și celor care au făcut posibil turneul spectacolului în alte nouă țări europene, misiunilor diplomatice, membrilor diasporei, asociațiilor de băștinași, care au dat curs invitației de a-și lua porția de limbă română, dorul de cei dragi și dragul de neam, prin teatru.

În zilele următoare, Sergiu Prodan va avea întâlniri cu diaspora din Irlanda, inclusiv cu publicul invitat la spectacolul „Steaua fără nume”, la Dublin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău